Friday 29 March 2013

Amstel Gold Race



Tijdens het seizoen van de wielerklassiekers staat sinds jaar en dag de Amstel Gold Race op het programma. Niet dat ik verstand heb van wielrennen, maar ach, gezien de meest recente ontwikkelingen blijven er niet veel "echte kenners" over....

De startlocatie van de Amstel Gold Race is de Markt in Maastricht. Voorafgaand aan de koers nemen de wielrenners altijd ruim de tijd om handtekeningen uit te delen aan hun (jonge) fans. Persoonlijk vind ik de wielrenners altijd heel benaderbaar en aardig voor hun fans.

 Voorafgaand aan de pro tour vind er altijd een tour versie plaats van de Amstel Gold Race, deze tourversie is ieder steevast uitverkocht. Ruim 20.000 liefhebbers wanen zich voor een moment prof wielrenner wanneer ze een van de vele heuvels in Limburgs bestijgen....wat denkt u van de Geulhemmerberg, de Rasberg, de vijlnerbosweg, de Bemelerberg etc. Genoeg stevige heuvels om uw kuiten stevig uit te dagen....

Het is een groot feest! 13 en 14 april staat Maastricht en het Heuvelland in het teken van wielrennen! Een mooie moment om kennis te maken met deze boeiende streek die niet voor niets wordt geroemd voor haar glooiende heuvels, gastvrijheid en culinaire hoogstanden.

Ik hoop dat ik u persoonlijk mag ontmoeten tijdens de komende editie van de Amstel Gold Race! Mocht u dit weekend niet kunnen, dan heb ik een tip voor u. Het hele jaar bestaat de mogelijkheid om de route, of een deel hiervan, te fietsen. Op diverse punten langs het circuit heeft de gemeente tijdmeting instrumenten geplaatst. U kunt via ons een registratie chip bestellen en op die manier worden uw tijden zeer nauwkeurig geregistreerd, extra uitdagend dus!

Kortom, geen reden meer om thuis te blijven! Maastricht en Zuid-Limburg dat gun ik u !

Met vriendelijke groet,










Rino Soeters
Algemeen Directeur

Friday 8 March 2013

Welkom lente, welkom TEFAF


Traditioneel dommelt Maastricht tussen kerst en de TEFAF in slaap. Dit zal ongetwijfeld gepaard gaan met het feit dat de zon zich minder en vooral minder lang laat zien. Met het verschijnen van de eerste krokussen en dito zonnestralen, meld zich ook een ander fenomeen; de TEFAF landt weer 10 dagen in de stad.

Traditiegetrouw start de TEFAF op de 2e donderdag van maart, donderdag hoor ik u denken? Ja, een selectgezelschap, louter genodigden, mogen zich verheugen om op donderdag al een preview te nemen. Vanaf vrijdag 15 maart barst Europa’s grootste beurs los voor alle bezoekers.

Het beloofd ook dit jaar weer een komen en gaan te worden van taxi’s, shuttle bussen en prive vliegtuigen. De hotels zitten vol, de restaurants zijn geboekt en de winkels (met name in het hogere segment) hebben hun zomercollecties uitgestald. 10 dagen lang wordt Maastricht overlopen door sjieke meneren en mevrouwen. Mooi grote blinkende bolides en dito bontjassen. Maastricht ontwaakt uit de (veel te) lange winterslaap….



Ondernemers in Maastricht snakken altijd naar de komst van de TEFAF, na 2 zéér rustige maanden is de komst van de TEFAF, en daarmee de komst van omzet, broodnodig. De TEFAF maakt voor vele ondernemers in de stad dat het eerste kwartaal nog enigzins dragelijk is. Mede door het gemis van de BBB beurs in januari, is de periode tussen kerst en de TEFAF voor vele ondernemers een drama.

Dit jaar vind de TEFAF alweer voor de 26ste keer plaats. Waar normal gesproken het eerste beursweekend veel activiteiten zijn in de stad, beloofd dit jaar, ook het 2e weekend bijzonder te worden.


Het Vrijthof, Nederlands bekendste, en volgens velen, mooiste plein, wordt omgetoverd tot Polo arena. Dit is met recht spectaculair te noemen. Polo teams uit heel Europa reizen af naar Maastricht voor een 3-daags Polo tournooi midden in het centrum van de stad. Met de komst van dit evenement worden de TEFAF gasten ook tijdens het 2e TEFAF weekend getrakteerd in de stad op een mooi en hoogwaardig evenement. Kijk gerust eens op de site voor sfeerimpressies
http://www.citypolomaastricht.nl



Kortom, Maastricht is er klaar voor, komt u ook?









Rino Soeters
Algemeen Directeur
La Bergère Hospitality Group