Friday 31 May 2013

Oude marketingregel; “extra investeren in lastige tijden”


Tja, makkelijker gezegd dan gedaan; want ondanks dat het klopt moeten wél de middelen beschikbaar zijn, en laat nu juist in mindere tijden de middelen niet voorhanden zijn. Ik hoef niemand meer uit te leggen dat banken niet of nauwelijks financieren. Crowdfunding heeft de toekomst maar is tegelijkertijd ook nog voor veel ondernemers een ongrijpbaar begrip.



Des te trotser maakt het mij dat ik u kan melden dat de La Bergère Group gaat uitbreiden! In 2012 voegden wij een nieuwe exploitatie toe aan onze Loot; grand Café Maastricht Soiron gelegen in het Museum aan het Vrijthof en in 2013 breiden wij ons hotel in Amsterdam uit.


Wij breiden uit met 27 extra hotelkamers. Hiermee komt de teller uit op een totaal van 82 hotelkamers. Ons Qbic hotel is gelegen in het WTC gebouw aan de Zuid-As. Een groot kantoorgebouw verdeeld over 8 torens. De eigenaar van het gebouw stelde zich direct flexibel op en heeft de uitbreiding, mede, mogelijk gemaakt. Middels een knap staaltje van “co-funding” lukt het ons om zonder hulp van externe financiers (lees de bank) deze uitbreiding te realiseren.


De uitbreiding start op 1 juni 2013 en de kamers worden medio september 2013 in gebruik genomen. Tijdens de uitbreiding kan het hotel gewoon blijven draaien. De uitbreiding vind plaats in een leegstaande, bovengelegen verdieping. De werkzaamheden vinden enkel overdag plaats waardoor wij kunnen garanderen dat onze hotelgasten geen hinder zullen ondervinden. Kortom, een knap staaltje van samenwerking en optimaal gebruik maken van de aanwezige middelen.

Het maakt ons in ieder geval tot een hele trotse partner!

Komt u straks kijken naar het resultaat?? Tot in Amsterdam in dat geval.

Met vriendelijke groet,










Rino Soeters
Algemeen directeur

Persbericht

Tuesday 21 May 2013

Europese Cultuur hoofdstad 2018, to be or not to be





Het zal u niet zijn ontgaan; Maastricht en de Euregio zijn in de race om de titel Europese Cultuurhoofdstad 2018. Wat zou het een geweldige eer, en bovenal erkenning, zijn om deze prestigieuze titel te mogen voeren. Stelt u zich eens voor; Maastricht, dé meest Zuidelijk gelegen stad van Nederland, krijgt ruim 2000 jaar na haar oprichting weer haar oude functie terug. De functie van verbinder….want dat doet Maastricht al haar hele bestaan. Het verbind Nederland met haar buurlanden, en bood bovenal een veilige overtocht over de Maas.

Het mooiste van een dergelijke competitie is, hoe cliché het ook klinkt, de weg naar de titel. De Engelsen hebben hier een prachtig spreekwoord voor; “the chase is better than the catch”. “Vereende krachten, samen, iedereen, van ons allemaal”, een greep uit de vele kretologien die de afgelopen jaren in Maastricht en omgeving te horen zijn. Vele horden zijn er reeds genomen. Zo was er eerst de taalbarriere, die werd met verve genomen. Toen kwam er kritiek van de jury over het eerste bidbook, deze kritiek werd ter harte genomen en omgezet in uitvoering.

Maastricht bell’s; fantastisch! Duizenden inwoners op het Vrijthof met allemaal 1 bel. Prachtig geregiseerd en bovenal; samen en van ons allemaal! Maastricht is er klaar voor…..

1 september 2013 wordt de uitslag bekend gemaakt, valt aan ons de eer? De stad bruist van de activiteiten, dat deed ze al jaren, echter sinds we meedoen aan de competitie heeft alles een duidelijk “label” gekregen. Iedere activiteit krijgt nu een duidelijke plek op de agenda.




Een ding is in ieder geval duidelijk geworden de afgelopen periode, Maastricht en de Euregio zijn er klaar voor, pas na een danige inventarisatie bleek dat we eigenlijk al ruim 90% van de ingredienten in huis hadden, we hoefden ze enkel te benoemen en te rangschikken..
 
Duimt u met ons mee? Overigens hoeft u niet tot 2018 te wachten, reeds nu zijn er vele cultuuractiviteiten afgestemd op een zeer breed publiek. Niet moeilijk en zwaar, neen makkelijk benaderbaar en luchtig, net zoals de inwoners van de stad zelf!

MaastrichtEuropese Cultuurhoofdstad 2018” wauw, dat klinkt en schrijft lekker!

Tot in Maastricht,










Rino Soeters
Algemeen Directeur