Friday 20 March 2015

Continu werken aan unieke hotelconcepten


Stilstaan doen we bij La Bèrgere Group niet. Ik schreef het laatst al: als je marktleider wilt blijven, voel je continu de drive om te blijven verrassen en innoveren. Als ik naar de toekomst kijk zie ik La Bergère Group zelfs landelijk bekend staan om haar onderscheidende hotelconcepten. Hotels waarmee we onze logees aanspreken omdat ze anders dan anders zijn, concepten die een nieuwe standaard neerzetten in hospitality.

Om dat mogelijk te maken kun je in mijn ogen niet zonder dedicated en hecht team omdat zij iedere dag opnieuw onze hotels succesvol maken. Ik hoop dan ook medewerkers aan ons te blijven binden door te blijven verbeteren, een interessante werkomgeving te bieden die nooit stilstaat en waar samen leren en groeien in het middelpunt staat. Samen maken we het verschil!

Een nadeel van unieke hotelconcepten neerzetten is het (deels) gekopieerd worden wat in principe een heel groot compliment is, soms echter ook een frustratie. Ik bekijk zoiets positief: het houdt ons scherp en zorgt ervoor dat we continu met nieuwe ideeën en innovaties moeten blijven komen. Zo hebben we het concept van Hotel St. Martenslane pas net vernieuwd en zijn we achter de schermen volop bezig met ons nieuwe hotel tegenover Maastricht CS dat halverwege dit jaar open gaat.

Vernieuwend wordt ons jongste kindje zeker! Op 8 mei is het zo ver, dan maken we de naam bekend. Ik kan niet wachten tot het moment waarop de naam eenmaal out in the open is, kijk uit naar die allereerste reacties. Met een ligging pal tegenover het station zien reizigers het meteen liggen als ze in Maastricht aankomen. Geluidsoverlast op dit relatief drukke punt in de stad? We hebben maximaal geïnvesteerd in geluidsisolatie waardoor je binnen vrijwel niets hoort van buiten. We krijgen een ‘urban oasis’ middenin in het dynamische Wyck, wat dat precies inhoudt houden we nog even geheim! Zet 8 mei maar alvast in je agenda…










Rino Soeters
Algemeen Directeur

Thursday 5 March 2015

Bijzondere ontmoetingen tijdens de TEFAF


Volgende week is het zo ver, de TEFAF begint op donderdag 12 maart. Maastricht op haar best! Tijdens deze wereldwijd bekende kunstbeurs ontmoet ik ieder jaar weer nieuwe mensen en oude bekenden, momenten die me bijblijven. Mijn meest bijzondere TEFAF ervaring van 2014 was niet op de beurs zelf, ik liep door Townhouse, waarvan ik extra geniet op deze speciale dagen.

Ik vergeet hem nooit meer: ik zie een gast zonder bagage in Townhouse aan de balie. Hij trok mijn aandacht omdat, laat het mij zacht uitdrukken, zeer pover gekleed was. Ik dacht dat hij verkeerd zat. In gebrekkig Frans wist hij mij er van te overtuigen dat hij een reservering had. Ik liep mee naar buiten en daar stond zijn bijzondere bolide waarvan er slechts twee bestaan op deze wereld. Nadat ik deze voor hem had geparkeerd en hem naar zijn kamer had begeleid trof ik hem later in de lobby. Of ik ervoor kon zorgen dat zijn auto naar Parijs werd gereden en of ik hem 's ochtend naar zijn privé-jet kon brengen in Beek; magnifiek toch? Een wijze les: Never judge a person by his looks!

Tijdens de kunstbeurs lijkt heel Maastricht TEFAF te ademen. Sterk vind ik dat de stad heel compact is, overzichtelijk, (relatief) veilig, zeer culinair en gastvrij. Gezamenlijk verwelkomen we alle gasten en bezoekers met grote banieren en vlaggen, etalages zijn in TEFAF-stijl versierd en overal worden gratis shuttle diensten aangeboden. Ook vanuit Townhouse Designhotel Maastricht en St. Martenslane zorgen we ieder jaar voor een shuttle richting het MECC voor onze logees. Het liefst rij ik mevrouw Schorr naar het MECC. Zij heeft immer goede zin, is bijzonder charmant gekleed, is geestig en zit vol met heerlijke anekdotes.

De sfeer in en rondom het MECC is zeer positief. Sinds het aantreden van de nieuwe directie, en daarmee een deels nieuw team is de spirit helemaal terug; het MECC is springlevend. Ik ben er van overtuigd dat de TEFAF-gasten en -standhouders dit ook ervaren en zeker waarderen.

Nogmaals, het hele La Bergère Group team en ik hebben er zin in; TEFAF 2015, Tot dan!










Rino Soeters
Algemeen directeur