Tuesday 27 October 2015

We maken ons klaar voor de gezelligste tijd van het jaar: Magisch Maastricht

Afgelopen week zag je ze al met man en macht bezig om de sfeerverlichting op te hangen boven pleinen, in bomen, langs de Maas en elders in het centrum. De medewerkers van de gemeente Maastricht hebben het maar druk met de voorbereidingen voor Magisch Maastricht en wat wordt het mooi! Sinds de komst van dit evenement is Maastricht wat mij betreft een echte kerst- en winterstad geworden, waar je ook loopt adem je de gezellige sfeer die zo typisch is voor de wintermaanden.

Ik vind Magisch Maastricht oprecht bijzonder. De stad lijkt wel een schitterende diamant dankzij de honderdduizenden lampjes die van Wyck tot aan de overkant van de Maas in het centrum hangen. In een voorgaand jaar liep ik op een avond, of was het al nacht, alleen door het centrum richting Wyck en ik vond deze lichtroute fantastisch. Het was net alsof ik onder de sterrenhemel liep!

Voor het toerisme in Maastricht zijn de komende wintermaanden een hoogtepunt aangezien tienduizenden mensen de stad bezoeken. Soms voor een dag echter kiezen ze er ook steeds vaker voor om in Maastricht te blijven overnachten en er een korte decembervakantie van te maken. Het is niet voor niks dat sinds de komst van Magisch Maastricht december een hele goede hotelmaand is geworden. Zoals je van ons mag verwachten gaan we in onze hotels op geheel eigen wijze invulling geven aan Maastrichts mooiste periode. Prijkten vorig jaar nog mooie kerstbomen in de lobby’s, wie weet wat we dit jaar gaan doen. Laat je verrassen en loop gerust naar binnen als je in de buurt bent vanaf volgende maand. Qbic Amsterdam maakt dan wel geen deel uit van Magisch Maastricht, ook daar trekken we die gezellige wintermaand-sfeer naar binnen toe. En voor Kaboom Hotel is het zelfs de allereerste Kerst!

Ik kijk al uit naar de officiële start van Magisch Maastricht, op 28 november is het zo ver!











Rino Soeters
Algemeen Directeur