Monday 23 November 2015

Nog 1 week te gaan tot de uitreiking van Best Hotel Concept 2015

De spanning stijgt, volgende week zitten we met het team van Kaboom Hotel in Hilversum voor de uitreiking van Best Hotel Concept 2015. Het is een van de jaarlijkse Hospitality & Style Awards die Entree Magazine uitreikt. Eind september kregen we te horen bij de gelukkige laatste 5 finalisten te zitten en sindsdien houdt de nominatie me enorm bezig. Meer dan de voorgaande keren: we wonnen in 2007 al met Qbic Hotel Amsterdam en in 2009 met Townhouse Designhotel Maastricht. Ik kan het niet goed uitleggen, maar ik voel op momenten een gezonde spanning en zenuwen die sterker is dan voorgaande jaren. Niet onwaarschijnlijk komt dit doordat de concurrentie gewoon écht heel stevig is en we alles op alles moeten zetten om de award in de wacht te slepen.

We zijn genomineerd voor ‘Best Hotel Concept’ en dat betekent logischerwijs dat het concept, vooral intrinsiek, 100% klopt en staat als een huis. De vele reviews die we al sinds de opening op 3 juli van onze gasten mogen ontvangen geven wat dat betreft goede hoop: gemiddeld scoren we een 9 (!) en dat is een ongekend hoog cijfer, temeer omdat we in die korte tijd al meer dan 1000 reviews hebben mogen ontvangen over Kaboom Hotel.

De jury van Entree Magazine is volledig onafhankelijk en onderwerpt ons aan de test der testen. Ze komen verdeeld, er zijn mystery bezoeken geweest en we hebben met een aantal juryleden mogen spreken over ons concept. Sommige juryleden zijn ook, apart van elkaar, blijven slapen bij Kaboom Hotel. Op zo’n moment hoop je natuurlijk al enigszins aan te voelen wat hun ervaring is, ze zijn echter zeer professioneel en laten nog niets blijken.

Ik ben ervan overtuigd dat we er alles aan gedaan hebben om ons concept zo goed mogelijk neer te zetten. Dat deden we al vanaf het moment van de opening, we hebben niets aan het toeval overgelaten. Deze nominatie maakt ons enkel nóg kritischer op onszelf dan we al zijn. Samen met onze interieurarchitect Roger Haan hebben we wat mij betreft een dijk van een hotelconcept neergezet waar ik, en met mij het volledig team van La Bergère Group, onnoemelijk trots op ben.

Met nog één week spannende week in het verschiet kijk ik reikhalzend uit naar de uitreiking van de Best Hotel Concept award en natuurlijk wens ik dat Kaboom Hotel hem wint. Wat de uitkomst ook gaat zijn: ik ben nu al trots!











Rino Soeters
Algemeen Directeur

Tuesday 3 November 2015

Duurzaam ondernemen; een vooruitblik naar komend jaar

Een tijdje geleden schreef ik er al over: bij La Bergère Group willen we laten zien dat we onze verantwoordelijkheid nemen als het aankomt op duurzaamheid. Een ambitie die we ook komend jaar onverminderd en zelfs nog sterker gaan doorzetten. Niet alleen omdat de lat steeds hoger komt te liggen, vooral ook omdat we het zelf belangrijk vinden dat we ieder mogelijk steentje bijdragen als het aankomt op het verkleinen van onze milieutechnische footprint.

Mijn verwachting is dat een groen keurmerk als Green Key komend jaar nog kritischer gaan kijken naar bijvoorbeeld leveranciers van bedrijven die Green Key gecertificeerd zijn. Niet langer alleen het gecertificeerde bedrijf telt, ook de cirkel aan leveranciers er omheen telt mee en dat vind ik een goede ontwikkeling. Op die manier worden wij nog meer gestimuleerd om alleen in te kopen bij bedrijven die aantoonbaar duurzaam produceren, de enige manier om op termijn de volledige schakel duurzaam te krijgen. Een vereiste als deze betekent dat wij al onze bestaande leveranciers gaan vragen om aan te tonen dat zij duurzaam produceren. Verder gaan we onze bestaande ploeg medewerkers nog intensiever trainen en bewustmaken van duurzaam ondernemen en willen we graag onze gasten nog meer betrekken bij het volledige proces.

Bij La Bergère Group doen we al ontzettend veel volgens het Green Key ‘boekje’, het is eerder vanzelfsprekend om op deze manier te ondernemen dan een opgave. We hebben niet voor niets een Green Key Gold label voor Townhouse. Het zit in onze natuur om bijvoorbeeld gerecycled papier te gebruiken voor drukwerk en ouderwetse lampen te vervangen voor LED-exemplaren.

Mijn groene ambitie voor 2016? Het grootste compliment voor ons als bedrijf is erkend worden als duurzaam bedrijf. Iets dat geldt voor gasten, leveranciers en zeker ook voor onze medewerkers.











Rino Soeters
Algemeen Directeur