Tuesday 16 February 2016

La Bergère Group neemt City Centre Hotel Mabi over


Vandaag mogen en kunnen we het bekend maken: La Bergère Group gaat het door velen zeer geliefde City Centre Hotel Mabi aan de Kleine Gracht in Maastricht overnemen per 1 april 2016! Ik heb ernaar uitgekeken om dit heugelijke nieuws met iedereen te delen en vandaag is het officieel een feit. Vorige maand noemde ik al dat we voor dit jaar groeiambities hebben en zo zie je maar: achter de schermen liggen er voortdurend ijzers in het vuur. Niet te vergeten dat we eigenlijk pas net, in juli 2015, ons splinternieuwe Kaboom Hotel geopend hebben en daarmee in december al de award voor Best Hotel Concept in de wacht sleepten.

Degene die een beetje bekend is in Maastricht kent het wellicht al: City Centre Hotel Mabi is gevestigd in een zeer markant gebouw gelegen aan de Kleine Gracht, direct grenzend aan de Markt. Het gebouw huisveste decennia lang dé bioscoop van Maastricht die eveneens de naam Mabi droeg, hetgeen simpelweg de afkorting is voor Maastrichtse Bioscoop. 19 jaar geleden kochten René en Kika Persoon dé Mabi (zoals het hotel in de Maastrichtse volksmond liefkozend wordt genoemd) en bouwden het uit tot een zeer succesvol en goed bekendstaand boutique hotel. Het hotelconcept is volledig opgebouwd rondom het thema film. Gasten genieten dagelijks van een gratis filmvertoning in de bioscoopzaal. Het hotel telt 55 kamers en suites, een mooie bar, bioscoopzaal en een groot restaurant annex ontbijtruimte.

Ik vind het bijzonder fijn om te ervaren dat een hotel dat met zó veel inzet op succesvolle wijze is gegroeid tot het hotel dat het nu is, aan ons wordt toevertrouwd, aldus René Persoon: “Dé Mabi voelt als ons “kind”, dat wij van kleins af aan, samen met tal van betrokken medewerkers, fijne gasten en veel plezier en energie hebben opgebouwd. Nu het bedrijf volwassen is laten wij het los. Opvolging is er niet; onze dochters slaan andere wegen in en daarbij hebben wij weer nieuwe plannen en uitdagingen voor de toekomst klaar staan. We zijn dan ook ontzettend trots en blij dat het we ons hotel kunnen overdragen aan een hotelbedrijf dat ook de Maastrichtse tradities en gastvrijheid begrijpt en koestert, zoals wij dat altijd gedaan hebben. We hebben er dan ook het volste vertrouwen in dat dé Mabi een succesvolle toekomst tegemoet gaat.”

Met een diepe en respectvolle buiging kijk ik ernaar uit om, samen met alle helden van La Bergère Group, het stokje van René en Kika over te nemen. Het bedrijf is volwassen. We gaan het koesteren en fine tunen. Dé Mabi is en blijft wat ons betreft dé Mabi.

Met de overname van City Centre Hotel Mabi gaat een langgekoesterde wens in vervulling. En wel de wens om ook een hotel te runnen in het hart van het oude centrum, naast onze bestaande hotels en service appartementen in ons mooie Wyck en Amsterdam. Alles bij elkaar geteld zijn we met ingang van 1 april gegroeid naar 282 hotelkamers en 68 service appartementen.

Ik hou iedereen op de hoogte van de ontwikkelingen die we samen met City Centre Hotel Mabi gaan doormaken!











Rino Soeters
Algemeen Directeur