Monday 21 March 2016

Rozien Beaujean aan de slag als Hotel Manager van City Centre Hotel Mabi

Met trots stel ik graag een nieuwe La Bergère Group Held aan jullie voor, namelijk Rozien Beaujean! Een dame met een dikke twintig jaar ervaring in de hospitality branche, onder andere als General Manager bij Hotel Beaumont. Met ingang van 1 april begint zij aan een nieuwe uitdaging als Hotel Manager van City Centre Hotel Mabi. Rozien neemt hiermee het spreekwoordelijke stokje over van René en Kika Persoon die ‘de Mabi’, zoals het hotel in de volksmond liefkozend genoemd wordt, 19 jaar geleden kochten en uitbouwden tot het zeer succesvolle hotel dat het nu is.

Rozien: “Het is heerlijk om weer een nieuwe uitdaging aan te gaan met geweldige kansen in het verschiet. Waarom ik kies voor La Bergère Group? Het klikt. We vullen elkaar aan, kunnen ondernemen en pionieren. In mijn vorige carrière kwamen we elkaar al vaker tegen en genoot ik van hun actieve positionering. Altijd onderscheidend, vooruitlopend en succesvol. Ik verheug me er dan ook enorm op om deel uit te maken van dit team. City Centre Hotel Mabi is in alle opzichten bijzonder; het best bewaarde geheim aan de overkant van de brug. Historie gemixt met moderne invloeden. De locatie aan de markt is een absolute toplocatie. Bovendien is het hotel een familiebedrijf dat mag integreren in een vooruitstrevende 'group' met behoud van identiteit. Kortom, de Mabi blijft dé Mabi; vertrouwd maar hier en daar anders.”

Achter de schermen bereiden we Rozien alvast voor op haar nieuwe werkplek door haar mee te laten kijken in onze andere hotels. Op die manier leren we haar nog meer over La Bergère Group, leert ze ons hele Helden-team kennen en hoe wij werken zodat ze op 1 april met alle nodige kennis en kunde aan de slag kan bij ons City Centre Hotel Mabi. Ik heb daar alle vertrouwen in, met zo’n dijk van een pakket ervaring als Rozien heeft!

Rozien, via deze weg wil ik je nogmaals heel veel succes en vooral ook plezier wensen in je nieuwe functie. Welkom!











Rino Soeters
Algemeen Directeur

Wednesday 9 March 2016

Kunst in La Bergère Group hotels tijdens de TEFAF

Morgen begint de TEFAF alweer, ieder jaar opnieuw een onmiskenbaar hoogtepunt voor de stad Maastricht én onze hotels. Ik kijk er telkens weer naar uit om onze gasten in de watten te leggen tijdens deze dagen. Het hele jaar door zorgt het voltallige team achter La Bergère Group er al voor dat het onze gasten aan niets ontbreekt, voor mijn gevoel brengen de dagen rondom de TEFAF echter een extra gouden randje met zich mee. Alsof de mystiek van de TEFAF zich over alles en iedereen in heel Maastricht ontvouwt!

Dit jaar hebben we iets heel moois in petto in ons Townhouse Designhotel Maastricht, Hotel St. Martenslane en Kaboom Hotel: in alle lobby’s houden we exposities in het kader van de TEFAF. Tentoonstellingen waarmee we kunst van regionale bodem laten zien, in ieder hotel geven we een andere kunstenaar het verdiende podium om hun werken te tonen aan onze internationale gasten en iedereen die geïnteresseerd is. Stuk voor stuk anders net zoals onze hotelconcepten Graag stel ik de drie kunstenaars aan je voor!

In Townhouse Designhotel Maastricht hangen de werken van niet één, maar een hele club kunstenaars en wel een hele bijzondere! De kleurrijke schilderijen, schalen en tekeningen van Galerie Atelier Ut Glaashoes zijn gemaakt door mensen met een beperking en hun talent vind ik bewonderenswaardig. Maar al te graag bieden we een organisatie als deze, die van groot belang is voor de maatschappij, de mogelijkheid om aan de buitenwereld te laten zien wat zij doen.

Aan de overkant van de straat in Hotel St. Martenslane hangen dus energieke en kleurrijke werken van Ivo Pool. Een kunstenaar die in zijn 20’er jaren begon met schilderen en door op zoek te gaan naar zijn eigen identiteit een sterk staaltje schilderijen heeft gemaakt, qua stijl licht abstract met duidelijke invloeden van Jackson Pollock, Karel Appel en Keith Haring. Zijn diepgewortelde liefde voor Afrikaanse en Oceanische kunst of kunst uit primitieve beschavingen en de natuur met al haar flora en fauna zie je telkens terugkomen in zijn werken.

En dan Kaboom Hotel, waar de illustraties van Miriam Tunnesen (MIR) van mooie meisjes in nog mooiere outfits de muur van de lobby sieren. Een meisjesdroom gegroeid vanuit een passie voor mode: eindeloos mixen en matchen, veelal in combinatie met bijzondere prints of dessins geïnspireerd op modecollecties, vintage stoffen en zelfs serviesgoed. Illustraties die lijken op een mode-illustratie of karikatuur maar dat niet zijn. Tot in het kleinste detail met de hand getekend!

Nog een dag te gaan voordat de ogen van de wereldwijde kunstwereld volledig op Maastricht gericht zijn. Wij hebben er zin in! De eerste gasten die de TEFAF bezoeken zijn al ingecheckt, de spreekwoordelijke gezonde spanning hangt in de lucht en ik kijk ernaar uit om persoonlijk het MECC te bezoeken en menig meesterwerk te bewonderen. De exposities in onze lobby’s zijn vrij te bezoeken voor iedereen die graag wil komen kijken, kom gerust langs een dezer dagen. Tot snel!











Rino Soeters
Algemeen Directeur