Monday 24 November 2014

St. Martenslane, een 'Craft Hotel'


De gevel is schoon, "Hip Hotel" eraf en kamers zijn sprankelend uit de metamorfose gekomen... Nog even en dan presenteren we samen met Puik Art ons nieuwe Hotel St. Martenslane Maastricht.
Van een futuristisch “hip hotel” naar een hotel waarin ambacht centraal staat. Ambacht, is hetgeen wat ten basis ligt aan de St. Maartenslaan met een eigen ambachtschool (1911-1936) en de enige echte Londense straat: St. Martin's Lane. Deze straat stond bol van ambachten, die werkplaats van deze ambachten willen we onze gasten hier, in het nieuwe Hotel St. Martenslane laten beleven.
St. Martenslane, een 'Craft Hotel', Maastrichtse ambacht staat centraal, zaken waar ik trots op ben van nu en ambachten van vroeger waarvan ik het bestaan niet wist! Een snoep fabriek in de St. Maartenslaan, kent u deze nog? Maastrichtse ambachten, van Blanche Dael tot de Bisschopsmolen, de mensen uit Limburg kennen het meeste wel. Hoewel, ook Milan Palma met handgemaakte tassen of Saveurs met zijn beroemde gehakt brood? De bezoeker van Maastricht moet dit maar toevallig ergens lezen. In St. Martenslane komt u het tegen, in de kamer en de lobby, of de gratis app die je bij het inchecken via de Townhouse balie kan krijgen.


Hip Hotel was erg leuk, alleen niet meer heel erg hip, het werd tijd voor iets anders, iets nieuws. Deze metamorfose is in samenwerking met PUIK ART bijzonder geworden. Puik Art is een bedrijf van twee gedreven mannen die jonge top designers, kunstenaars en architecten met talent aan de markt presenteren en voor opdrachten zorgen. Het interieurontwerp en makelij komt van Puik Art's architect Sjoerd Jonkers (1983), die graag werkt met lokale materialen, hij maakte alle meubels met de hand en zorgt voor sfeer in de “werkplaats” (de hotel lobby).  
Ons hotel is omgetoverd in een "urban boutique" hotel, een waardige overbuurvrouw van ons Townhouse hotel! Ik ben trots dat we dit stukje Maastricht presenteren, trots op het nieuwe concept en benieuwd naar de reactie van de gasten! Wilt u ook een keer komen slapen of testen? Ik trakteer 5 van mijn lezers op een gratis overnachting.. Keuze voor een nacht in januari, de weekenden lopen al vol.. Van u wil ik horen wat u ervan vindt, bruikbare tips van een "mystery guest". Mail me uw leukste Maastrichtse tip! Ik zet de tip op facebook van St. Martenslane en u krijgt een overnachting! Ik zie graag uw mail tegemoet.










Rino Soeters
Algemeen Directeur