dinsdag 7 juni 2011

De championsleague van de Nederlandse hotellerie

Maandagochtend, 11:00 op een parkeerplaats in Heerlen (!!). Mijn GSM gaat, privénummer; Zou het de juryvoorzitter zijn? Neen, ’t is de receptie van het hotel; ze willen iemand doorverbinden. De Juryvoorzitter; dus toch! Goed nieuws, slecht nieuws….géén idee, maar wel hoop. 
Pff, de inleiding duurt 2 minuten, dat is lang als je graag de clou wilt horen. Dan uiteindelijk het verlossende woord; proficiat jullie hebben de Award! Wauw!! Kicken, wat een gevoel! Adrenaline, vreugde, bijna opwellende tranen, écht waar, dit is een bijzonder gevoel.
Loon naar werken? Misschien wel! Maar dat zou ook voor de andere 2 top finalisten hebben gegolden.

H
et circus gaat beginnen. Het persbericht is verstuurd……de éérste SMS’en komen binnen. De mail stroomt in mijn Box. Inmiddels 224 felicitatie mails! 128 SMS’en…..niet normaal hoe snel “social media” werkt. Nog voor dat ik mijn MT leden hebben kunnen informeren lezen ze het zelf; op Twitter, Facebook en via linkedin is het al vermeld. Ik krijg berichten vanuit Berlijn en Portugal, binnen 30 minuten na de bekendmaking! Hoezo, “news travels fast”. Interview voor de krant, samen met het MT. Leuk artikel, verkeerde titel. Ach, wat maakt het uit, het gaat om de inhoud.

’s Avonds feest; 60 uitzinnige medewerkers met hun partner. DJ, Hapjes, en drank vooral véél drank. Overal dronken medewerkers in de kroeg. Ik hou een speech van 22 minuten en deel complimenten en grappen uit. De MT leden krijgen een beker. Een grote Championsleague beker, mét oren! Uiteraard met nummer 1 en een inscriptie. Zij verdienen dit, ze hebben de championsleague van de Nederlandse hotellerie gewonnen!

En toch, om 23.59 hield dit succes op; een nieuwe dag breekt aan. We moeten ons wéér bewijzen! Bewijzen dat we deze prijs waardig zijn. De ogen zijn nu extra op ons gericht. Bij het winnen van een prijs hoort een verantwoordelijkheid; een zware verantwoordelijkheid. De komende 365 dagen zijn dé beste van Nederland……….


Rino Soeters