vrijdag 27 mei 2011

Jury bezoek Dutch hotel award 2011

Donderdagochtend, klokslag 09:00, de jury stapt binnen…..uitgerust, gelukkig maar, niet gefrustreerd van een véél te lange file op de A2, maar de nacht overnacht in de buurt van Maastricht.

We hebben een aantal tafels tegen elkaar aangeschoven in de lobby. De jury neemt plaats, een soort van rituele stoelendans en het uitwisselen van een aantal aardigheden volgt.

Ontspannen beginnen wij ons verhaal, het lijkt wel of onze collega’s nerveuzer zijn dan wij…..met bibberende hand wordt de koffie en thee uitgeserveerd. De vlaai wordt op tafel geplaatst. De jury ontspant zichtbaar. Het is begonnen. In rap tempo volgen golven van informatie en wapenfeiten elkaar op, soms gevolgd door een lach, soms door een vraag. Meestal volgt een instemmende knik. De journalist schrijft mee, de hotellier ook. De sfeer is goed. Na ruim 1 uur sluiten we dit deel af.

De tour door het hotel kan beginnen. Samen naar buiten. Het verhaal over de gevel, de entree en het concept volgt. Terug naar binnen, langs de keuken. De lobby in, verhalen over de tafels en het ontbijt. De vis wordt bewonderd en gefotografeerd. Snel een XL kamer bekijken. Collega Olaf staat klaar. De digitale presentatie over onze Social campagne vangt aan. Iedereen luistert aandachtig en knikt regelmatig instemmend. Geef mij maar soep, soep, soep met balletjes schalt door de speakers. De jury lacht, Applaus,De tijd is om.....

 Wij bedanken de jury en de jury bedankt ons. Terug naar de lobby. Alle juryleden krijgen een warme vlaai. Handen worden geschud. Iedereen vertrekt. Utrecht is de volgende bestemming van de jury. Moraal van dit verhaal; nagelbijten tot 8 juni…..we hopen het écht! 

Rino Soeters

Rino Soeters