zondag 27 november 2011

SOEPBUS TO GO

Een soepbus? Ja, letterlijk. 

Een bus met daarin een heleboel warme soep. Van oudsher staat “the salvation army” bekend om de warme maaltijden en soepen die ze uitdeelde aan minder bedeelden. 

Anno 2011 is het onze beurt! Vanaf 28 november 2011, nu de echte koude dagen definitief zijn aangebroken, zal het Leger des Heils, afdeling Maastricht, samen met Townhouse Designhotel Maastricht, dagelijks warme porties soep rondbrengen. 

Onder het credo “als de berg niet naar Mozes komt moet Mozes naar de berg”. Daarom kozen wij voor een bus. De bus zal iedere avond, tussen 17:00 en 19:00 rondrijden tussen zo’n 6 a 8 bekende plekken. Het leger des Heils kent deze plekken als geen ander en weet precies waar zij de bus moeten manoeuvreren om zoveel als mogelijk hulp behoeftige te bereiken. 

De warme soep en het broodje zijn een teaser om tot een dialoog te komen en uiteindelijk de zorgmeider bereid te vinden om mee te gaan naar het slaaphuis. Naast warme soep en broodjes gaat ook een verpleger mee. Eventuele wonden kunnen ter plekke professioneel behandeld worden.

Townhouse heeft dit prachtige, menselijke initiatief, omarmt! Wij leveren gedurende de gehele periode, samen met onze huisleveranciers Daily XL, de soep, bekers, broodjes en beleg. Het Leger des Heils regelt de chauffeur en de verpleger. De soepbus is een blijk van medemenselijkheid. Juist nu!

We moeten allemaal onze verantwoordelijkheid nemen in het leven en ons, daar waar wij mogelijkheden hebben, ons maximaal inspannen voor onze medemens. Zo, nu heb ik het gezegd!

Mocht jij een plek weten waar regelmatig daklozen de nacht doorbrengen, schroom dan niet en geef ons de locatie door! Smakelijk allemaal…….
Rino Soeters