Thursday, 22 March 2012

De kop is er af….


We zijn open! Na maanden van plannen, bestellen, filosoferen, schetsen, onderhandelen, sollicitatiegesprekken etc. zijn we sinds vorige week woensdag geopend op het Vrijthof 18 !

GrandCafé Maastricht Soiron is hiermee een feit! De zaak is prachtig geworden, al zeg ik het zelf. Overigens is dit niet de verdienste van ons, maar van de Stichting Museum aan het Vrijthof die, geleid door Satijn Plus architecten, een juweel hebben gecreëerd. Het gebouw is écht briljant! De oude 15e eeuwse gevel straalt, de binnencour heeft iets van Venetie, of van Florence zo u wilt. Door de geplaatste mandarijnboom wordt het mediterane leven nog meer benadrukt.

Op onze eerste dag starte wij met 6 mensen in de bediening; dat is een heleboel voor een zaak met 95 stoelen, maar toch, beter iemand te veel dan te weinig….Ahum, nog vóór 11:00 hebben wij 3 extra collega’s laten invliegen. Een stormloop; het leek alsof heel Maastricht was uitgelopen het om het prachtige museum te bewonderen.

Dat is gelijk ook het unieke van dit mooie museum, ook zonder een kaartje te kopen kun je het museum binnenlopen en plaatsnemen in het Grand Café, door de betoverende omgeving waan je jezelf dan toch in het museum.

Wat hebben we gestunteld de eerste dagen, koffie duurde, door het mooie ambachtelijke apparaat, te lang. Vlaaien op, Grenache uitverkocht, de kok wist (nog) niet waar alles stond. Sommige gasten waren zelfs teleurgesteld, ik heb de eerste dagen aan zeker 100 gasten gevraagd om ons een paar dagen de kans te geven om de routine te krijgen; de meesten toonden begrip, sommige niet. Voor degene die niet tevreden waren, oprechte excuses, u mag beter van ons verwachten! Wij worden iedere dag beter en sneller; ik ben er van overtuigd dat wanneer u on seen 2e kans gunt wij u aangenaam zullen verrassen met onvervalste Maastrichtse gastvrijheid en kwaliteit!

Kortom, de kop is er af, en zoals altijd, het begin is moeilijk, maar deze zaak wordt een regelrechte hit, daar ben ik van overtuigd; kom maar eens kijken…..


Rino Soeters

No comments:

Post a Comment