maandag 23 juli 2012

Het fenomeen dat Rieu heet…..Het is alweer een paar weken geleden dat Nederlands grootste artiest; André Rieu, het Vrijthof omtoverde tot zijn mooiste décor. Een décor dat ijn weerga niet kent. Wat heeft de stad toch ontzettend veel te danken aan André Rieu….

De Vrijthof concerten van Andre Rieu zijn niet meer weg te denken uit Maastricht. En toch was daar dit jaar, voor de eerste keer, enige twijfel. De bekendmaking van de definitieve concertdata liet lang op zich wachten. Iedereen was opgelucht; ook in 2012 zou Andre Rieu zijn concerten in Maastricht geven, echter niet in juli (zoals sinds jaren gebruikelijk) maar in juni….


Pas nu de maand juli een kleine 14 dagen op weg is worden de gevolgen van deze “verplaatsing” echt duidelijk….enkel al in onze hotels missen we ruim € 50.000,- aan omzet ten opzichte van de voorgaande jaren. Deze gigantische impact geeft maar eens extra weer hoe ontzettend dankbaar wij mogen zijn met de concerten van Andre Rieu. De economische boost die de stad en de regio krijgt is enorm en van vitaal belang voor de regio.

Hulde aan Andre Rieu, wij moeten hem als inwoners en ondernemers koesteren en in de watten leggen. Wat zou het dat het Vrijthof wordt bezet en dat de Papenstraat wordt afgezet? Dit staat niet in verhouding tot de enorme boost en naamsbekendheid die Andre Rieu aan onze stad geeft! 
Rino Soeters