Thursday, 31 May 2012

De officiële opening….

Eigenlijk is het toch wel héél erg fijn…..proefdraaien. De tijd krijgen en nemen om een nieuwe zaak op te starten en de kinderziektes uit een nieuw concept te halen.

Grand Café Maastricht Soiron draait alweer ruim 2,5 maand. In weken zijn dat zo’n 12 weken. We hebben alle weersomstandigheden mee gemaakt. Regen, hagel, 7 graden, 30 graden, enfin, niets zo grillig als Nederlands weer. Het dak houdt het goed; ja, voor de lezers onder u die nog niet zijn wezen kijken. Het Grand Café, of eigenlijk moet ik zeggen “de Cour” heeft een heel bijzonder dak. Een doorzichtig dak gemaakt van Teflon (hetzelfde materiaal waar onder andere kogelvrije vesten van worden gemaakt). Het grote voordeel is natuurlijk een overvloed aan daglicht, en daarmee gepaard gaande het gevoel dat je 365 dagen per jaar buiten bent. Door de aangebrachte folie wordt 75% van de zonnestralen geweerd, dat gekoppeld aan vloerkoeling (en inde winter verwarming) en een bijzonder luchtverwarmingssysteem, maken dat de temperatuur in het Grand Café en op de Cour bij iedere weersomstandigheid zeer aangenaam is. Behaaglijk in de winter en lekker koel in de zomer. Inmiddels staat er een ploeg geroutineerde medewerkers. We snappen de routing en kennen onze producten, da’s wel zo handig hoor ik u denken. Maar geloof me, niet altijd altijd evident. Nu is het moment aangebroken om onze service (verder) te optimaliseren. We gaan nu (nog) beter onze medewerkers trainen om een optimale gastvrijheidsbeleving te creeren, dat beloof ik u. 

Morgen is het zover; rond 13:00 rijdt een grote, waarschijnlijk geblindeerde, auto voor. De heer Mr. Pieter van Vollenhoven komt de officiele opening van het museum aan het Vrijthof verrichten. Vergezeld van de Burgemeester van Maastricht, de Gouverneur en natuurlijk de voorzitter en directrice van de Stichting Museum aan het Vrijthof, respectievelijk de heer Oostwegel en mevrouw Dickhaut. Een middag van protocol en van maximale scherpte. Heel spannend kan ik u vertellen. Onze medewerkers zijn allemaal in detail gebriefed en we zijn er klaar voor. De officiele opening gaat vervolgens over in diverse ontvangsten van medewerkers, vrijwilligers, vrienden en relaties van het museum. Een vreugdevolle dag, maar ook een uitputtingsslag. ‘s Avonds gaat het feest verder; op het Vrijthof vind een bijzonder toneelstuk plaats met liefst 1500! acteurs.   Genoemd: Mestreechs Zilver, na de gelijknamige expositie die in het museum aan het Vrijthof van start gaat vanaf 2 juni. Kortom, “wij hebben er zin an”.

Vanaf zaterdag 2 juni ontvangen wij u dus met heel veel plezier en met passie voor gastvrijheid in ons officiele geopende Grand Café Maastricht Sorion!
Rino Soeters

No comments:

Post a Comment