woensdag 23 januari 2013

Binnenkort iedere zondag winkelenWe kunnen binnenkort elke zondagmiddag ‘naar de stad’! De Maastrichtse gemeenteraad is gisterenavond met een ruime meerderheid akkoord gegaan met het voorstel van het college van burgemeester en wethouders om ‘de winkeltijden in Maastricht vrij te geven binnen de marges van de wet’.  Van de 36 aanwezige raadsleden (er zijn er 39) stemden er – na een hoofdelijke stemming - 20 voor. In de praktijk betekent dat, dat met name veel winkels in het centrum 52 zondagen per jaar geopend zullen zijn.


Het zal geen verrassing zijn dat de Maastrichtse horeca, hotels en cultuurinstellingen hier bijzonder content mee zijn. Ik zie het iedere zondag weer: na het ontbijt op zondagochtend stappen onze hotelgasten in hun auto’s om, veelal via de A2, richting Randstad huiswaarts te keren. Velen van hun stoppen onderweg in Roermond, immers daar is de koopzondag al een begrip. Een gemiste kans dus voor de Maastrichtse middenstand en horeca.
Neem hierbij de geografische ligging van Maastricht, ten opzichte van België en Duitsland in ogenschouw en u zult met mij eens zijn dat hier nog een wereld (aan omzet) valt te winnen.
We ontkomen er niet aan; de 24 uurs economie. Hoe kan het ook anders, internet kent immers ook geen sluitingstijden. We moeten mee, in de vaart der volkeren. In onze branche zijn wij niet anders gewend dan dat we 24 uur per dag, 7 dagen per week bemand zijn. Dit biedt, in een teruglopende economie, volop kansen op het
gebied van werkgelegenheid.Kortom, vanaf 2013 bent u in Maastricht ook op zondag van harte welkom. En o ja, onze hotels zijn dan ook geopend voor u……Met vriendelijke groet,

Rino Soeters
Algemeen Directeur