vrijdag 8 maart 2013

Welkom lente, welkom TEFAF


Traditioneel dommelt Maastricht tussen kerst en de TEFAF in slaap. Dit zal ongetwijfeld gepaard gaan met het feit dat de zon zich minder en vooral minder lang laat zien. Met het verschijnen van de eerste krokussen en dito zonnestralen, meld zich ook een ander fenomeen; de TEFAF landt weer 10 dagen in de stad.

Traditiegetrouw start de TEFAF op de 2e donderdag van maart, donderdag hoor ik u denken? Ja, een selectgezelschap, louter genodigden, mogen zich verheugen om op donderdag al een preview te nemen. Vanaf vrijdag 15 maart barst Europa’s grootste beurs los voor alle bezoekers.

Het beloofd ook dit jaar weer een komen en gaan te worden van taxi’s, shuttle bussen en prive vliegtuigen. De hotels zitten vol, de restaurants zijn geboekt en de winkels (met name in het hogere segment) hebben hun zomercollecties uitgestald. 10 dagen lang wordt Maastricht overlopen door sjieke meneren en mevrouwen. Mooi grote blinkende bolides en dito bontjassen. Maastricht ontwaakt uit de (veel te) lange winterslaap….Ondernemers in Maastricht snakken altijd naar de komst van de TEFAF, na 2 zéér rustige maanden is de komst van de TEFAF, en daarmee de komst van omzet, broodnodig. De TEFAF maakt voor vele ondernemers in de stad dat het eerste kwartaal nog enigzins dragelijk is. Mede door het gemis van de BBB beurs in januari, is de periode tussen kerst en de TEFAF voor vele ondernemers een drama.

Dit jaar vind de TEFAF alweer voor de 26ste keer plaats. Waar normal gesproken het eerste beursweekend veel activiteiten zijn in de stad, beloofd dit jaar, ook het 2e weekend bijzonder te worden.


Het Vrijthof, Nederlands bekendste, en volgens velen, mooiste plein, wordt omgetoverd tot Polo arena. Dit is met recht spectaculair te noemen. Polo teams uit heel Europa reizen af naar Maastricht voor een 3-daags Polo tournooi midden in het centrum van de stad. Met de komst van dit evenement worden de TEFAF gasten ook tijdens het 2e TEFAF weekend getrakteerd in de stad op een mooi en hoogwaardig evenement. Kijk gerust eens op de site voor sfeerimpressies
http://www.citypolomaastricht.nlKortom, Maastricht is er klaar voor, komt u ook?

Rino Soeters
Algemeen Directeur
La Bergère Hospitality Group