vrijdag 25 oktober 2013

Ontbijten als een keizer


Ken je dat, dat je ’s avonds naar bed gaat en je al verheugt op het ontbijt? Dat je in bed ligt en  al bedenkt wat je die ochtend weer kan gaan eten? Helaas is mijn werkelijkheid dat het ochtendritueel bestaat uit een kop koffie en een saaie boterham. Of nog erger, in het geval van haastige spoed, een plak ontbijtkoek, staand aan het aanrecht weggespoeld met een glas melk. Tja…

Hoe lekker is het dan om een keer uitgebreid de tijd te nemen voor een ontbijt en heerlijk verwend te worden? En nee, dat gebeurt helaas niet thuis, daarvoor moet ik echt de deur uit. Lekker overnachten in een hotel in een andere stad, samen met mijn partner. En dan ’s ochtends bij het ontbijt keuzemogelijkheden te hebben waar ik thuis alleen maar van kan dromen. (en dat doe ik dus ook…)

Samen

In Townhouse deden we het al en doen we het nu anders en samen! We maken dagelijkse dingen bijzonder en zeker ook het ontbijt. Want vergeet niet, het ochtendmaal is de belangrijkste maaltijd van de dag. Ontbijt als een keizer, lunch als een koning en dineer als een bedelaar is het credo toch? Nu gaat dat in mijn geval niet op, aangezien ik het avondeten nu eenmaal ook heel belangrijk en lekker vind. Sinds deze week is Townhouse een bijzondere samenwerking aangegaan met de Maastrichtse Traiteur Saveurs. Befaamd om het gehaktbrood…deze ‘best lopende ballen van Nederland’ zijn zelfs te koop bij Marqt, de beroemde Amsterdamse supermarkt met pure, duurzame producten.

Traiteur Saveurs maastricht 

 Met Traiteur Saveurs maken we in Townhouse van dit moment, het ontbijt, een waar feest. We serveren een keuzepalet van de lekkerste, duurzame en pure producten. Naast heerlijke meergranen-, rogge- en zuurdesembroden, heeft het ontbijtbuffet namelijk een ruim aanbod aan nog meer gezonde, ambachtelijke lekkernijen. Het Maastrichtse designhotel werkt nauw samen met leveranciers van lokale en regionale producten en diensten. Zo staat er naast ‘ordinaire’ lekkere pindakaas, boerenyoghurt en vers fruit, ook hagelslag van Friandises Chocolatier (voor de onwetenden onder ons: befaamde Maastrichtse ‘chocolatier’ met overheerlijke bonbons en de lekkerste chocolade) en regionale appelsap en boerenjam op het ontbijtbuffet. Al dan niet geserveerd met een glaasje bubbels. Voor de echte gezondheidsfreaks biedt het hotel ook lijnzaad, gebroken en pap als ochtendmaal.


Samen maken we het dagelijkse ontbijt bijzonder, we delen de passie voor eerlijke en kwalitatief hoogwaardige producten met de traiteurshop. Elke ochtend weer echte ambachtelijke verrassingen van rookvlees tot huisgemaakte paté. Het lekkerste, pure vlees van Limburg, iedere dag vers geleverd, hoe fijn is dat! Uiteraard ontbreekt ook hier het beroemde gehaktbrood niet.
Preuve
Kom je proeven? We hebben een Limburgse ‘preuverij’, voor €24,95  euro per persoon kun je genieten van een ruim aanbod aan Limburgse heerlijkheden. Van coppa en ambachtelijk olijvenbrood tot biologische grottenkaas en huisgemaakte pesto. Geserveerd met een kopje koffie en thee en natuurlijk een glas wijn.

Kijk voor meer informatie of reserveringen op www.townhousehotels.nl

Met vriendelijke groet,


Rino Soeters
Algemeen directeur