Monday, 4 November 2013

Tasty Thai wint horecaprijs tijdens Maastrichtse Toppers 2013


28 oktober jl. werden voor de tweede maal de Maastrichtse Toppers uitgereikt, een ondernemersprijs geïnitieerd door de gemeente en georganiseerd in samenwerking met WijLimburg (www.wijlimburg.nl). Bijzonder aan deze editie was, voor mij persoonlijk althans, dat ik als horeca-expert zitting mocht nemen in de jury.

Toen ik werd gevraagd voor de jury, moest ik wel even nadenken. Je moet je dan ten eerste afvragen aan welke wedstrijd je je naam als jurylid precies verbindt en of je het eens bent met de selectiecriteria. Ten tweede moet je jezelf de vraag stellen of je vertrouwt op je eigen oordeel. Jouw mening bepaalt immers mede wie wint (en ergo verliest). Ik besloot dat de organisatie klaarblijkelijk waarde hechtte aan mijn mening én dat mijn mening net zo goed (of slecht) was als die van een ander. Bovendien leek het mij leerzaam de beoordelaar in plaats van de beoordeelde te zijn, zoals onze hotels zo vaak waren in verschillende verkiezingen.

Mijn collega-jurylid was Ton Harmes, van Polare Maastricht, u misschien beter bekend als het voormalige Selexyz Dominicanen. Hij was opgetrommeld als expert detailhandel. De jury werd gecompleteerd door de Maastrichtse Toppers van 2012: Edgar Janssens, Luc Lebens en Joost van Luyken.

De prijsuitreiking vond, na vorig jaar in het Stadshuis, dit jaar plaats in Centre Céramique. Er waren zo'n 125 aanwezigen, onder wie natuurlijk de kanshebbers. Leuk detail: bij binnenkomst werden alle gasten gefotografeerd tegen een decor met het opschrift 'Made in Maastricht', de nieuwe economische visie van de gemeente.

Wethouder John Aarts (VVD) reikte de prijzen uit en de avond werd aan elkaar gepraat door Gerrie Coerts, initiatiefnemer en hoofdredacteur van het online ondernemersplatform WijLimburg, dat de avond mede organiseerde.

Na ampel beraad besloot de jury unaniem het Tasty Thai (www.tastythai.nl) van Raymond Schuimer aan te wijzen als winnaar in de categorie 'Meest sprankelend horecabedrijf/meest sprankelende horeca-ondernemer'. Er waren veel en vooral kwalitatief hoogwaardige inzendingen in deze categorie en dat maakte het er niet gemakkelijker op. Toch was de jury uiteindelijk unaniem in haar keus, wat de prijs – een in ijzer gegoten wapen van Maastricht, vervaardigd door Machinefabriek Bosserveld – extra glans gaf.
Voor de volledigheid wil ik de winnaars in de andere categorieën niet onbenoemd laten: Mondygo, het bedrijf achter reizy.nl, won de prijs voor meest veelbelovende starter. CityGoose, dat stadsspellen bedenkt en verkoopt, won in de categorie detailhandel. Redworks, Jules & You en Kunstuitleenmaastricht.nl waren de enige inschrijvingen in de categorie snelste groeier. Vanwege dit aantal werd besloten de prijs aan alle drie toe te kennen. Ik hoop dat er volgend jaar ook in deze categorie sprake is van een competitief deelnemersveld.

Nu ben ik als horeca-expert wellicht bevooroordeeld, maar de mooiste winnaar vond ik Tasty Thai, sinds 2012 gelegen aan de Rechtstraat in Wyck. Bij Tasty Thai kun je genieten van de authentieke Thaise keuken voor een alleszins betaalbare prijs, zeg maar gerust 'afhaalprijzen' - want dat kan ook bij Tasty Thai, net als bezorgen overigens. De meeste hoofdgerechten staan voor net onder of boven de tien euro op de kaart. De kwaliteit van het eten is er niet minder om. Integendeel. Verse ingrediënten, prima porties ... Natuurlijk hebben we verder gekeken dan de menukaart. Als horecaondernemer hechtte ik veel waarde aan de originaliteit , houdbaarheid en schaalbaarheid van het concept. Tasty Thai kwam op nagenoeg alle punten als beste naar voren en was dan ook een zéér terechte winnaar!

Dan tot slot nog over de verkiezing zelf. Een mooi initiatief van de gemeente, die daarmee invulling geeft aan haar rol als katalysator van de economie. Is zo'n stimuleringsprijs nodig? Ja. Want economische groei is een voorwaarde voor de vitaliteit van een stad en is anno 2013 niet meer vanzelfsprekend. Die groei mag je best een beetje stimuleren met een mooie prijs, vind ik.

Rino Soeters
Directeur La Bergère Group
No comments:

Post a Comment