maandag 9 mei 2011

Open Universiteit start interactieve Kennisavonden in Maastricht

De Open Universiteit (OU) start op dinsdag 24 mei 2011 in Townhouse Design Hotel Maastricht met een reeks van vijf interactieve Open Kennisavonden.
Tijdens deze avonden wil de OU met een breed publiek in de regio Zuid-Limburg haar kennis delen. De thema’s van de bijeenkomsten hebben het kenmerk dat ze op populair wetenschappelijke basis gebracht worden. De eerste Open Kennisavond heeft als thema Social Media. De avond begint om 19.30 uur en is gratis toegankelijk. Ook voor een consumptie wordt zorg gedragen.

Open Kennisavonden

De Open Kennisavonden, die in 2011 door de Open Universiteit in samenwerking met Maastricht Aktueel en Townhouse Design Hotel Maastricht verzorgd worden, zijn een pilot. De intentie is – als de pilot succesvol blijkt te zijn – deze Open Kennisavonden vanaf volgend jaar in meerdere regio’s in het land te organiseren.
De format van de avond is volledig gericht op interactief met het aanwezige publiek het thema van de avond aan de orde te brengen. De vijf avonden worden gemodereerd door Ryan van den Akker, jarenlang een bekende musicalster uit de stal van Joop van den Ende maar evenzeer een begenadigde presentatrice van theatertalkshows. Zij is de verbindingspersoon die op haar eigen unieke wijze zorgt dat de interactie daadwerkelijk tot stand komt. Ook verzorgt zij samen met begeleiding het muzikaal intermezzo. Aan het eind van de presentatie is er kort gelegenheid de vragen, opmerkingen en observaties – die avond interactief via facebook en twitter gesteld door het publiek – te bespreken.
Alle avonden worden vastgelegd via een filmregistratie door de websitekrant van Maastricht Aktueel. De opnamen zijn achteraf te bekijken via de sites www.maastrichtaktueel.nl, www.ou.nl, en op het eigen YouTube kanaal van Maastricht Aktueel.

Meer informatie
Meer informatie over de Open Kennisavonden en met name de eerste bijeenkomst met het thema Social Media is te lezen op de website www.ou.nl/kennisavond.
De avonden beginnen stipt om 19.30 uur en duren ongeveer anderhalf uur. Het publiek kan vanaf 19.15 uur terecht bij Townhouse Design Hotel Maastricht. Neem uw laptop i-pad, pad, smartphone, i-phone mee om mee te doen. Er is een gratis internet WiFi-verbinding.Rino Soeters