maandag 3 december 2012

Maastricht bruist….


Nu de dagen korter zijn en het KNMI de eerste natte sneeuw van het jaar heeft gemeld door ook Magisch Maastricht weer haar intrede. De afgelopen dagen wordt op het Vrijthof hard gewerkt. Het reuzenrad prijkt al hoog boven de St. Jan en St. Servaas uit. De schaatsbaan werd gisterenmiddag volgespoten met water en de prachtige kerstboom staat al recht; kortom tijd voor een maand lang vertier en plezier.

Ook dit jaar zijn er natuurlijk de criticasters die vinden dat het teveel kermis en te weinig kerstmis is. Maar ach, als we dan op 24 december de kassa tellen constateren we toch met z’n allen dat het een prima evenement is geweest. Juist in deze tijd meten we de kwaliteit van een evenement veel meer af aan de inhoud van de kassa dan aan de uitstraling van een evenement. Is dit duurzaam beleid? Waarschijnlijk niet, maar als we louter kiezen voor kwaliteit dan missen we veel omzet. Het gevolg zou dan kunnen zijn dat we over een aantal jaren een geweldig kwalitatief evenement hebben maar geen ondernemers meer die de randvoorwaarden kunnen invullen.


De straten zijn, ook dit jaar, werkelijk prachtig versierd met de mooiste verlichting van het land. Vanaf het centraal station is het een grote lichtstoet tot op het Vrijthof. De bezoekers van de stad worden door de straten geleid.
Als het aan de gemeente Maastricht ligt dan kunnen onze bezoekers straks, direct nadat ze op het centraal station zijn aangekomen de tram nemen naar Hasselt, daar is immers ook een prachtig winterevenement…ziet u het voor zich; we investeren met z’n allen miljoenen om bezoekers naar de stad te trekken, bij voorkeur middels openbaar vervoer, en als ze er dan zijn stoppen we ze snel in de tram richting Hasselt; weg omzet, weg investering.

Maar goed, over de tram in een latere blog meer; dit houdt mij namelijk nogal bezig. Hoe het ook zij, voor dit jaar is het goed geregeld; de bezoekers van onze mooie stad kunnen weer tot en met 7 januari genieten van alle goede dat Maastricht te bieden heeft. U komt toch ook?Rino Soeters
Algemeen Directeur