Thursday, 24 July 2014

Maastricht Aachen Airport; een must voor de Zuid Limburgse economie

Ik snap het heel goed; als je in de buurt woont van Maastricht Aachen Airport (MAA), dan ben je niet perse een grote voorstander. Maar goed, ik woon zelf aan een populaire fiets en motor route; geloof me, ook niet altijd een pretje. Dat ieder nadeel ook een voordeel heeft hoef ik niet meer uit te leggen, toch?

Ik ben dan ook heel content met de overname door de Provincie Limburg. Hiermee lijkt continuïteit, en misschien zelfs groei, verzekerd. Je hebt vast wel eens gehoord van TEFAF, dé Europese kunstbeurs! Jaarlijks bezoeken zo’n ruim 80.000 bezoekers, vanuit heel de wereld, de TEFAF. Tijdens de beurs is het een komen en gaan van privé-jets. Laat dit nu net de meest belangrijke kopers zijn op de TEFAF. Recent kocht de gemeente Maastricht het MECC. Tijdens de hoogtij dagen van het MECC draaide de Zuid Limburgse economie voor een deel op de vele Internationale congresgangers die onze regio bezochten.

Helaas blijken de afgelopen jaren de bekende “prijsvechters” weinig continuïteit te bieden voor kleinere luchthavens, MAA heeft dit ook meermaals aan de lijven moeten ondervinden. Enerzijds zijn deze prijsvechters een zegen; snel, goedkoop en effectief. Daarentegen zijn er ook genoeg nadelen; slechte stoelen, weinig tot geen service en vaak moet je na de landing nog ruim een uur reizen tot aan de locatie. Laten we maar zeggen dan het vooral een keuze is die de boeker zelf kan maken.

Hoe dan ook, met de overname van Maastricht Aachen Airport door de provincie lijkt de volgende stap in economisch herstel en toch op zijn minst behoud, gewaarborgd en dat geeft mij in ieder geval nieuwe energie.

Moet je deze zomer nog een last minute boeken? Check dan ook gerust; http://www.maa.nl/nl-nl/
Het zal je positief verrassen hoeveel leuke destinaties worden aangeboden. Londen kan ik je echt aanraden. En kijk dan voor de overnachting eens bij Qbic.

Fijne zomer….en geniet van je last minute vanaf MAA!
Rino Soeters
Algemeen Directeur

No comments:

Post a Comment